Delta Lloyd: moeizaam beeld

Weekvisie: Eind augustus meldden we de opwaartse kansen van Delta Lloyd. Onlangs heeft de koers de verwachte uitbraak ingezet, maar vrijwel direct viel het aandeel weer stil. Dit is niet een erg sterk signaal en kan verdere gevolgen hebben. De vraag is nu: is er sprake van een valse uitbraak op weekbasis of slechts een (vervelende) aarzeling?

Voor zowel de korte- als langere termijn is het nu van groot belang dat de koers boven de zone  11.73/11.51 uitbodemd. Alleen in dit geval houden de longs de focus op hogere koersen (15.03+). Een terugval onder de steunzone geeft kracht aan het ‘valse uitbraak scenario”, waarbij een felle terugval richting 9.60 of zelfs 9.20 aannemelijk wordt.

Al met al wordt het erg spannend de komende dagen; buigen of barsten.

  • Primaire trend: neutraal/positief
  • Secundaire trend: positief
  • Steun: 11.73 / 11.51 / 9.60 / 9.20
  • Weerstand: 12.95 / 15.03+
  • Marktfase: twijfel bij uitbraak
  • Sector: Euro Stoxx 600 (negatief)
  • Fonds informatie

Weekgrafiek Delta Lloyd (Amsterdam):

Previous articleSociete Generale: zoeken naar hogere bodem
Next articleIntereffekt Africa Fund: kansen op dips
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.