DBase Sentiment Eurozone Update 7

Hieronder vindt u de database met het lange termijn sentiment voor: AEX, AMX, Bel20, CAC40, DAX. Let op: het kan enige seconden duren voordat de database is geladen. Als uw browser niet compatible is kunt u de file ook downloaden als PDF (circa 400 kb).

Voor de mogelijke toepassingen en beperkingen van de dbase verwijzen we u graag naar deze pagina. Legal: de dbase is geen (actief) handelssysteem en signalen zijn alleen voor educatieve doeleinden. Gebruik en/of interpretaties zijn voor eigen risico.  Een korte toelichting op de gebruikte termen zijn terug te vinden onder de dbase.

View Fullscreen
  • Last: laatste koers waarop de informatie is berekend (einde dag/week).
  • Reg Dev : afwijking van de laatste koers t.o.v. de regressielijn (2 maands). Positief getal = koers noteert er boven, negatief getal = koers noteert onder de regressielijn.
  • Trend: objectieve weektrend samengesteld op basis van diverse vaste factoren.
  • ST: korte termijn kracht en richting
  • LT: lange termijn kracht en richting
  • OB/OS?: oversold/overbought?
  • Dynamics: complexe berekening op basis van diverse indicatoren om objectief te meten of een trend de juiste/voldoende dynamiek heeft om de richting te valideren. Een trend zonder dynamiek heeft een onevenredig grote kans te falen.
  • Buy-Zone: in het geval een een uptrend met voldoende dynamiek wordt een “buy-the-dip” zone geplot. Deze zone beweegt mee naarmate de trend zich ontwikkelt.
  • Short-zone: idem, voor down trends
  • TS: Trailing Stop en/of draaipunt van het huidige sentiment. Let op, de TS bevat o.a. volatiliteitsparameters en kan (soms) licht neerwaarts/opwaarts verschuiven bij een sterk veranderende volatiliteit (vooral bij afname van volatiliteit). Een verandering van meer dan ~0.5% (in negatieve zin t.o.v. de trend) is bijzonder onwaarschijnlijk.
Previous articleAEX Intraday Update 9 feb 2018
Next articleAEX Intraday Update 14 feb 2018
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.