DAX: erg vermoeid

Behalve de intradaygrafiek toont geen van de andere timeframes een positieve ontwikkeling. Op dagbasis is er sprake van een overgangsmarkt: een pullback na de uitbraak onder de trendlijnen van medio 2016. Hierbij zijn de kernwoorden: laag momentum, zwakke omzetten en negatieve divergentie allemaal terug te vinden. Op dagbasis gaan we dus uit van topvorming rond de huidige niveaus (tot aan ~12650) en toenemende verkoopdruk.

De weekgrafiek is eigenlijk een stuk interessanter. Hoewel de trend van 2009 (!) nog duidelijk ongebroken is, is de afname in momentum nabij de belangrijke 61.8% projectie duidelijk zichtbaar. De laatste ~600 punten achten we zeker niet meer koopwaardig. Hiervoor is risk/reward veel te scheef. Bestaande longs kunnen worden aangehouden met trailing stops op 11750.

  • Primaire trend: positief, late fase
  • Vooruitzichten: verdere vertraging van de trend, potentieel einde van de trend
  • Strategie: hold-long met trailing stops of exit-long op herstel
  • Steun: 11750 / 11100 / 9180-
  • Weerstand: 13200*
  • Visie vervalt: n.v.t.

Weekgrafiek DAX Index

Daggrafiek DAX Index

 

 

SHARE
Previous articleHeineken: gortdroog
Next articleProtected: AEX Index – 6 oktober 2017
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.