DAX: een lastig beeld

Drie time frames, drie smaken:

* Primaire trend is positief zolang ~6380 ongebroken is. De grotere dips richting deze zone zijn nog koopwaardig.

* De Secundaire trend (dagbasis) is positief, maar in een late fase. Divergentie en andere signalen van topvorming zijn duidelijk aanwezig. De dag-trend suggereert de start van een zig-zag correctie, waarbij ruimte is richting 6800 en 6600 voordat een noemenswaardige bodem mag worden verwacht.

* Intraday: positief (!) met belangrijke steun op 7020. De zig-zag correctie die we op de daggrafiek verwachten is qua patroon op de intradaychart nu  zichtbaar. Dit betekent dat zolang 7020 ongebroken is we rekening moeten houden met een nieuwe korte rally richting 7210 a 7215.

De botsing tussen de time frames maken het geheel lastig om te handelen. Wat ons betreft is het momenteel het beste posities af te dekken (lage volatiliteit = goedkoop verzekeren via opties of andere derivaten). Een deel sluiten om lager bij te kopen kan natuurlijk ook. Mocht de intraday chart een nieuwe upmove laten zien dan is dan jammer-maar-helaas voor afgedekte posities; you can’t win them all…

Wat shorten betreft zijn we minder enthousiast. Er is wat sector-rotatie gaande, de langere trend zijn positief, de bond-markt (luchtbel?) loopt leeg waardoor weer veel kapitaal vrijkomt voor equity markten. Ook de dubieuze acties van overheden om de markt te stimuleren kunnen weer uit de kast getrokken worden. Al met al vinden we shorts gevaarlijk in de huidige markt. Op ultra korte termijn zijn er wel wat kansen en het zoeken van zwakke aandelen binnen matige sectoren gaat door.

[tab:60min Intraday grafiek]

[tab: daggrafiek]

[tab:END]

Previous articleAnglo American (UK): grote H&S formatie
Next articleFrance Telecom: duidelijke verbetering
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.