DAX – 18 juli 2017

Terwijl in de VS met ultra dunne volumes nipt nieuwe highs worden gevormd en de lof trompetten over de ‘positieve’ trend van de AEX wordt geschreven door de zelfbenoemde guru’s, hoeven we een korte blik op de DAX te werpen en te zien dat de Amsterdamse beurs het echt niet gaat redden, zo rond die oude highs op 530.

In Duitsland is de trend al ruimschoots verlaten en recent een lagere top gevormd op samen met de bearish cross van de MA’s. We hebben short ingezet op 12450 en verwachten een daling richting minimaal 11495 (1-3 maanden) en wellicht lager op wat langere termijn; daarvoor zullen we de dynamiek van de verwachte daling enkele tijd moeten volgen. Short-exit pas boven 12730 (close).

  • Primaire trend: negatief
  • Vooruitzichten: diepe correctiefase
  • Strategie: short-entry
  • Steun: 11935 / 11495*
  • Weerstand: 12700 / 12860+

Daggrafiek DAX Index

Previous articleEUR/USD – 18 juli 2017
Next articlePlatinum: koopsignaal in aantocht
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.