Corio: correctie nadert kritieke levels

Aanvankelijk was de correctie vanaf de highs rond 54 te karakteriseren als een normale en zondermeer gezonde counter trend beweging. Immers, een opwaartse trend bestaat uit een aantal fase (zig-zag patronen) waarbij normaliter hogere bodems worden gevormd. Echter, de stevige terugval gaat gepaard met de nodige volumes en stabilisatie c.q. bodemvorming op hogere niveaus blijft vooralsnog uit. Inmiddels is de kritieke 50% retracement op 45.40 genaderd. Dit level moet op slotbasis standhouden om een aanzienlijke verzwakking op langere termijn te ontlopen. 

Een paar dagen ‘gerommel’ rond de huidige levels kan leiden tot een uiteindelijke bodem en zelfs hervatting van de onderliggende trend. De verve van voorheen is echter duidelijk verdwenen en al te grote posities moeten derhalve worden gemeden. Al met al is het now-or-never voor Corio. het uitblijven van bodemvorming betekent potentie richting de lage 40-euro zone. Als voetnoot, Corio is ronduit de zwakste van de drie grote vastgoedfondsen. Ter vergelijking, Wereldhave en Unibail-Rodamco vertoeven nog boven de respectievelijke 38.2% retracement grenzen.

  • Steun: 45.40 / 43.29 / 40.68
  • Weerstand: 49.10 / 54.35
  • Marktfase: diepe counter trend beweging

Daggrafiek Corio:

Previous articleFugro: winstnemingen waarschijnlijk
Next articleValuta; USD/CAD
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.