Bye Bye Bond Markt…

Voor de duidelijkheid: we hebben geen typfout gemaakt! We bedoelen echt ‘bye’ en niet ‘buy’….

Er is een reusachtige beweging in Bond (wereldwijd) zichtbaar. Vooral in Japan kan het ‘leuk’ worden aangezien daar de bondmarkt vrijwel geheel in de handen van de BoJ is terechtgekomen na jarenlange – en nutteloze – QE programma’s. Anders gezegd, het ontbreken van liquiditeit aldaar kan de BoJ zeer duur komen te staan. Ook moet opgemerkt worden dat zelfs bij de huidige krankzinnige lage rentes de interest op leningen een enorm deel uitmaken van de begroting. Ik wens de BoJ veel succes met een toename van 100 of 200 basispunten. Ze krijgen wat ze zelf hebben gezaaid: een enorme squeeze en geen liquiditeit.

Ook en Europa is een flinke rally in Yields (lagere bonds) zichtbaar. UK en DE lopen voorop. Met de voltooiing van een grote DT formatie aan het einde van een lange uptrend voor de Bund en een meerjarige trendbreuk voor de Gilts gaan we uit van fors lagere bondprijzen voor de komende weken en maanden.

Voor aandelen is een yield rally vrijwel nooit een positief teken: volgens de (klassieke) business cycle leiden bonds de aandelen (al dan niet met wat vertraging). Puur handelstechnisch krijgen we voor de Bund richting minimaal ~159.50. Week projectie komen echter al snel uit op 156.15 en zelfs 150.35 op 6+ maanden basis. Stops boven 164.20/164.50.

  • Primaire trend: negatief (vroege fase)
  • Vooruitzichten: negatief, start downtrend
  • Strategie: short-entry
  • Steun: 159.50 / 156.15* / 150.35*
  • Weerstand: 164.50
  • Visie vervalt: boven 164.50

Weekgrafiek GGB10 (Bund)

 

Previous articleAEX Intraday Update 8 jan 2018
Next articleDBase Sentiment Eurozone Update 1
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.