Bund – 16 nov 2015

Voorop gesteld staat het feit dat de markt momenteel bijna niet te handelen is. De spanning in de lucht is zo dik dat een stevig mes nodig is om er doorheen te snijden. Commodities blijven slecht liggen met uitzondering van suiker en de meeste precious metals. We blijven vast op deze ‘sub-sector’, al is de bewegelijkheid momenteel hoog.  De bondmarkten zien we al geruime tijd als groot gevaar, een visie die zonder twijfel gehandhaafd blijft. Vooral potentiële ellende vanuit de corporate bond markt (olie, pharma, retail) kan voor een gigantische cascade aan verkoopdruk geven. Duidelijk is dat de oliesector de meeste aandacht verdient: zeer kapitaal intensief en mega druk met de lage olieprijzen.

De kansloze situatie bij de JGB’s gaat het geheel ook niet ongemoeid laten en de totale verstoring van prijsvorming  – en dus risicoperceptie – door het jarenlange ZIRP beleid van BoJ, ECB, BoE en FED kan simpelweg niet goed aflopen. Vroeg of laat, dat is de enige vraag.

Met dergelijke ontwikkelingen in het achterhoofd (een milligram gezond verstand is eigenlijk al voldoende) kunnen we de bondmarkten nooit als koopwaardig bestempelen. We zoeken naar (intraday) setups om te shorten en onthouden hierbij dat het kranzinnige beleid nog wel even kan doorgaan voordat de koek echt op is. Anders gezegd, handelstechnisch blijft de markt een gevaarlijk geheel waarbij niet te veel ruimte moet worden gegeven aan stops.

Voor de Bund houden we rekening met topvorming ergens tussen 157.50 en maximaal 157.90. Topvorming aldaar maakt de kans op een correctie groot genoeg voor een short-entry. Bevestiging hiervan treedt op onder 154.70. De focus ligt dan op 150.80 en mogelijk lager (medium term).

  • Primaire trend: neutraal
  • Vooruitzichten: korte termijn topvorming, mogelijk correctie
  • Steun: 155.10 / 154.10 / 152.40-
  • Weerstand: 157.50 / 157.90 / 158.60 / 159.85

240min intradaygrafiek (Bund, cont.contract)

bund_16nov2015

 

Previous articleAegon – 6 nov 2015
Next articleSeadrill (NO) – 16 nov 2015
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.