British Telecom (GB): exit-long

Weekvisie: De grote outperformers binnen de Telecom sector waren het Britse BT en Vodafone. Met name BT vertoont duidelijk signalen van een overgangsfase. Divergentie  ‘rejection’ boven voorgaande highs en een dalende trend op dagbasis.

Pas op voor een daling onder steun rond 214 (MA200 & trendlijn). Een uitbraak geeft het startschot voor een correctie richting minimaal 197, maar vergroot ook de kans op de start van een nieuwe primaire dalende trend. Voor dit laatste scenario is het nog wat vroeg, maar de ingrediënten zijn wel aanwezig vanuit Elliott Wave perspectief. Hoe het ook zei, opwaarts potentieel is minimaal en de risico’s aan de onderzijde zijn groot. Alleen dit is al voldoende om bestaande longs te sluiten en het aandeel te mijden. Actief shorten wordt onder 197 interessant – afhankelijk van wat de sector als geheel tegen die tijd laat zien.

  • Primaire trend: neutraal
  • Secundaire trend: negatief
  • Steun: 214.30 / 197 / 159
  • Weerstand: 236 / 228.80
  • Marktfase: einde uptrend
  • Sector: Euro Stoxx 600 Telecommunications  (neutraal)
  • Fonds informatie

Weekgrafiek BT Group (London):

Previous articleEuro Stoxx 600 Personal & Household Goods update
Next articleAhold: “vleesch noch visch…”
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.