AUD/USD – 24 nov 2015

Ondanks de flinke schade op de commodity markten zien we de laatste paar weken een opmerkelijke ontwikkeling bij de commo-gevoelige valuta CAD en vooral AUD. Er is sprake van relatieve kracht versus GBP, EUR en JPY. Ook versus de USD is het beeld niet negatief meer, al blijft formeel de trend negatief totdat 0.7280 wordt gebroken. Onze focus ligt dus minimaal een exit-short en zelfs een trading long-entry boven 0.7280. Herstel – op korte termijn – heeft een aardige kans van slagen waarbij de markt ruimte heeft richting circa 0.7440.

Voor de lange termijn is er pas sprake van een serieuze trendswitch boven ~0.75. Daar zetten we voorlopig nog niet op in; normaal gesproken is een lange termijn trendomkeer bijzonder lastig handelen en kan het nog gemakkelijk 4-6 maanden duren voordat de markt echt klaar is voor een serieuze draai.

Al met al geen ‘superkoop’, maar wel interessant voor korte termijn doeleinde, zeker met het oog op de negatieve rente (absoluut en reëel) in Scandinavië, Zwitserland en straks ook Europa (?).
[column-group]
[column]

  • Primaire trend: negatief (late fase)
  • Vooruitzichten: consolidatie, herstel
  • Steun: 0.7015 / 0.6880-
  • Weerstand: 0.7280 / 0.7380 / 0.7440 / 0.82+

 

Daggrafiek AUD/USD

audusd_dag_24nov2015

Weekgrafiek AUD/USD

audusd_week_24nov2015

Previous articleSeadrill (NO) – 16 nov 2015
Next articleSoybeans – 25 nov 2015
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.