ASML: exit-long

Op verzoek van een vaste lezer onze visie op ASML. Zowel de korte- als langere termijn trend zijn positief, maar in een late fase. Op dagbasis komt de Wave 5 extensiegrens op 166.20 binnen terwijl op weekbasis de meerjarige projectie op – afgerond – 170 ligt. Vrijwel gelijk dus. Aangezien beide timeframes qua marktfase heel aardig samenvallen is de kans op een trendomkeer, complexe consolidatie en/of correctie aannemelijk.

We suggereren stops op bestaande longs aan te trekken richting minimaal 154.50 a 156. Afromen richting de genoemde targets, al is het maar een deel van de positie. Short-entries zijn niet aan de orde: veel te gevaarlijk en qua risk/reward ook niet interessant.

  • Primaire trend: positief (late fase)
  • Vooruitzichten: nabij targets, moeilijk en choppy vaarwater op komst
  • Strategie: exit-long of trailing stops
  • Steun: 154.50 / 147.30 / 142.65-
  • Weerstand: 166.20* / 170*
  • Visie vervalt: n.v.t.

Daggrafiek ASML (Euronext Amsterdam)

Previous articleZilver: Interessant
Next articleDBase Sentiment Eurozone Update 2
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.