ASML: correctiefase

Met de voltooiing van de H&S formatie nabij de 425% extensiegrens (78.68) en de uitbraak onder de trendlijn vanaf 2011 heeft ASML het startschot gegeven voor een diepe ABC correctie. Deze zijn erg moeilijk te handelen; met name met het oog op de tijdsduur – kan maanden duren. Treasury afdelingen van banken kunnen meestal wel een aardige no-touch constructie voor de geavanceerde klanten opzetten, maar de reguliere belegger kan het aandeel tot volgende zomer (oid) maar beter links laten liggen.

Al zig-zaggend kan de koers terug naar ~54. Hier komen de 38.2% retracement van de uptrend en de 162% extensiegrens van de downtrend (dagbasis) samen. Een belangrijk niveau voor de lange termijn belegger. Tot we daar in de buurt komen fijn andere kansen zoeken.

Maar 15%-20% neerwaarts potentieel is toch leuk voor een short zult u wellicht denken. Er zijn diverse problemen met shorts: 1) Tech sector nog positief, 2) risk/reward bijna 1:1.3 (hoog casino gehalte) en de tijdsduur is erg ongunstig. Maanden short zitten heeft een hoge cost-of-carry.

  • Primaire trend: negatief
  • Vooruitzichten: diepe correctie, afblijven (exit-long)
  • Steun: 54.31 / 53.72*
  • Weerstand: 68.54 / 70.42
  • Marktfase: ABC correctie
  • Sector: Euro Stoxx 600 Technology
  • Cash dividend: 0.53 EUR
  • Dividend Yield: 0.82%

Weekgrafiek ASML (Amsterdam)

asml_12nov20123

Previous articleTrade Tip S&P500
Next articleAberdeen Asset Management (GB): trendomkeer aanstaande
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.