ArcelorMittal: verkopers blijven aan zet

Weekvisie: Als een van de zware wegers in de AEX kan MT nog wel eens voor flinke negatieve invloed gaan zorgen. De Basic Materials sector is al lange tijd negatief en tekenen van verbetering zijn nog niet zichtbaar. Een soortgelijk beeld is zichtbaar bij MT. Meer dan wat twijfelachtige consolidatie binnen de dalende trend wordt niet bereikt.

De all-time-lows van 2011 op 11.46 blijven angstvallig dichtbij ondanks de recente rally van de AEX index. Kopers zijn duidelijk niet te porren voor het aandeel, zelfs niet voor korte termijn herstel. Focus is neerwaarts waarbij de 11.59-lows als trigger fungeert voor een daling richting de projectie-zone 9.06<>8.96. Een dergelijke daling zal ongetwijfeld negatieve invloed hebben op de AEX.

  • Primaire trend: gematigd negatief
  • Secundaire trend: negatief
  • Steun: 11.59 / 11.46 / 9.06* / 8.96*
  • Weerstand: 11.95 / 12.54 / 13.32 / 17.98+
  • Marktfase: consolidatie binnen dalende trend
  • Sector: Euro Stoxx 600 Basic Materials (negatief)
  • Fonds informatie

Weekgrafiek ArcelorMittal (Amsterdam)

Previous articleCorio: beeld verbrokkeld verder
Next articleRDSA: groeiende kans op Dubbele Top
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.