ArcelorMittal: moeizaam…

Begin oktober zette wij een short-trade tip op voor MT. De basis hiervan was een Vlag-formatie op de daggrafiek. Deze vlag zette niet door terwijl de marktomstandigheden toen gunstig waren. Anders gezegd, de koers doet niet meer “wat zij moet doen”. De markt bepaald natuurlijk altijd zelf wat ze wil, maar u kent het wel: dramatisch nieuws links en rechts en de koers daalt niet meer… Het zijn indirecte maar belangrijke signalen uit de markt.

Op basis hiervan kan men dus spreken van een verbetering, of beter gezegd, afzwakking van de dalende trend. De sector is neutraal, het beeld bij onderliggende aandelen bijna gelijk: consolidatie binnen dalende trends.  Wanneer is er sprake van serieuze verbetering? Op dagbasis is een rally boven 12.23 nodig, terwijl op weekbasis de grens iets hoger ligt: 13.15.

Al met al zijn de ruwe kantjes er even af. Vraag is of kopers bereidt zijn stukken op te pakken of dat het aandeel de moeilijke consolidatiefase voortzet.

  • Primaire trend: gematigd negatief/neutraal
  • Secundaire trend: neutraal
  • Steun: 10.75 / 9.06* / 8.96*
  • Weerstand: 12.23 / 13.15  / 17.98+
  • Marktfase: consolidatie binnen dalende trend
  • Sector: Euro Stoxx 600 Basic Materials (neutraal)
  • Fonds informatie

Weekgrafiek ArcelorMittal (Amsterdam)

Previous articleArcelorMittal: indirecte verbetering
Next articleTKH Group: neutraal met positieve ondertoon
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.