Anglo American (UK): grote H&S formatie

Een van de grote jongen in de Euro Stoxx 600 Basic Materials index is Anglo-American. Korte termijn zwakte is duidelijk zichtbaar; een fors lagere top en gebrek aan kopers rond dagsteun voorspellen niet veel goed.

Belangrijker zijn de ontwikkelingen op de weekgrafiek. De contouren van een grote Hoofd-Schouder formatie doemen op. Deze formatie is overigens pas valide onder de neklijn rond 2040. Evenwel zijn de signalen van de sector niet erg gunstig en de risico’s navenant. Voorlopig ligt de focus op de nelklijn (2040). Daaronder gaat een negatieve trend van start met koersdoel circa 1480/1490. Verbetering treedt pas op boven 2845.

  • Primaire trend: neutraal
  • Secundaire trend: neutraal
  • Steun: 2065 / 1500 / 960
  • Weerstand: 2845 / 2958 / 3427
  • Marktfase: consolidatie
  • Sector: Euro Stoxx 600 Basic Materials (neutraal)
  • Fonds informatie

Weekgrafiek Anglo American Plc (London):

Grafiek: Multicharts

Previous articleTrade Tip Randstad
Next articleDAX: een lastig beeld
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.