AMX Index: veel steun nabij

De huidige terugval volgt op topvorming rond de 161% Fibonacci extensie. De correctie is voorlopig een counter trend dip en geen nieuwe downtrend. Veel steun mag worden verwacht tussen 512 en 500. Hier komen de MA200, pivot-high van oktober alsmede de 38.25 retracement samen. Bodemvorming ergens in deze zone is erg waarschijnlijk, waardoor de focus op hogere koersen blijft bestaan. Onder 500 (slot) draait het geheel naar neutraal en onzeker.

Opvallend is de veel betere performance van de AMX versus de hoofdindex. De AEX corrigeert ook, maar heeft minder speelruimte voordat een neutralisatie van de uptrend optreedt.  Indien men de keuzen heeft, liever de dips kopen van de AMX dan de AEX.

Daggrafiek Amsterdam Midkap (AMX):

Grafiek: Multicharts

Previous articleAir Liquide: pas op voor uitbraak
Next articleDelta Lloyd: verzwakking zichtbaar
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.