AMG: weinig verandering

Dag/weekvisie: Consolidatie binnen de dalende trend houdt vooralsnog aan. Kopers zijn niet echt te porren voor verbetering – opvallend terwijl de bredere index toch meer herstel heeft laten zien. We schatten de kans op een (valse?) uitbraak redelijk hoog in.

Voor AMG en de Basic Materials sector geldt dat ze naar alle waarschijnlijkheid in de laatste fase van de dalende trend vertoeven. Erg vaak wordt dan een ‘surrender’ geforceerd voordat een trendomkeer c.q. herstelfase plaatsvindt. Deze ontwikkeling is met name gebruikelijk bij de achterblijvers binnen een sector. AMG is dus de perfecte kandidaat voor een ‘schudden aan de boom’  dip onder de cluster 5.81. Dit gevaar maakt het aandeel een lastig verhaal op de huidige niveaus. We laten het aandeel links liggen tot: een valse uitbraak plaatsvindt of de zone rond 7.10 wordt gebroken. Nu kopen met stops onder 5.81 wordt vrijwel zeker huilen.

De sector is toch al geen favoriet en om dan ook nog de meest risicovolle kandidaat op te pikken gaat ons te ver. Ontwikkelingen aankijken.

  • Primaire trend: negatief
  • Secundaire trend: neutraal
  • Steun: 5.81
  • Weerstand: 6.41 / 7.10
  • Marktfase: consolidatie binnen dalende trend
  • Sector: Euro Stoxx 600 Basic Materials (neutraal)
  • Fonds informatie

Daggrafiek AMG (Amsterdam):

Previous articleHome Depot (US): koop de dips
Next articleArcelorMittal: indirecte verbetering
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.