Alcoa (USA): consolidatie

Weekvisie: Alcoa trapt vandaag het cijferseizoen af. Charttechnisch is het beeld redelijk verdeeld, met een lichte voorsprong voor de bulls. De licht lagere toppen en bodems worden niet langer bevestigd door dalende indicatoren. De positieve divergentie en koerspatroon (dalende driehoek) zijn samen in de regel een teken van een trendomkeer. De bredere Basic Materials sector is echter nog negatief.

Bevestiging is zeker nodig: pas boven ~9.60 wordt de MA200 en trendlijn gebroken waarmee een herstel richting 10.98 en zelfs 12.98 van de grond kan komen. Tot die tijd is het beeld wisselend neutraal.  Volg de ontwikkelingen de komende dagen en weken. Het aandeel kan interessant worden, maar er moet dus nog wel wat gebeuren voordat het aandeel koopwaardig wordt. Onder 8.20 vervallen de opwaartse kansen en wordt de meerjarige downtrend weer nieuw leven in geblazen.

  • Primaire trend: neutraal/negatief
  • Secundaire trend: neutraal
  • Steun: 8.20 / 7.01 / 4.97
  • Weerstand: 9.60 / 10.98 / 12.98
  • Marktfase: consolidatie binnen dalende trend
  • Fonds informatie

Weekgrafiek Alcoa (USA):

Grafiek: Multicharts

Previous articleUnited Internet (DE): afvlakking uptrend
Next articleNasdaq100 Index: stilgevallen boven steun…
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.