Akzo Nobel: steun moet houden

Weekvisie: De zig-zag correctie van de laatste paar weken weet zich boven de sterke steunzone rond 42.00 te handhaven. Rond deze koers vallen de MA200 (42.25) en de 50% retracement op dagbasis (42.00) samen. Zolang deze steungrens ongebroken is, is de primaire uptrend intact.

Heel veel ruimte aan de onderzijde is er momenteel niet meer. Bestaande longs kunnen worden gehouden. Nieuwe koopacties schorten we op tot de dag-trigger op 45.12 wordt gebroken. Onder 42.00 is het zonder meer wegwezen op alle time-frames.

Overigens hebben andere aandelen binnen de sector onze voorkeur: Bayer, BASF en Givaudan zijn veel sterker.  Ook DSM kan weer interessant worden, al moet daar nog weerstand worden gebroken. Al met al is het buigen of barsten voor Akzo. Zelfs als de steun ongebroken blijft is de trend slechts gematigd positief.

  • Primaire trend: gematigd positief
  • Secundaire trend: neutraal/negatief
  • Steun: 42.00 / 38.80 / 34.75
  • Weerstand: 45.12 / 49.07+
  • Marktfase: correctie binnen uptrend
  • Sector: Euro Stoxx 600 Chemicals (positief)
  • Fonds informatie

Weekgrafiek Akzo (Amsterdam):

 

Previous articleXerox (US): bodemvorming
Next articleDSM: beeld trekt iets aan
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.