Air Liquide: pas op voor uitbraak

Het piept en kraakt bij Air Liquide. De Primaire trend wil maar niet door de oude highs rond 100.65 breken (terwijl de sector sterk is geweest) en de daggrafiek begint neerwaarts te krullen. De koers zit nog wel gevangen in de trading range van de laatste weken, maar indicatoren voorspellen niet al te veel goeds.

Een uitbraak onder 94.50/94.15 lijkt aanstaande, waarmee de Secundaire trend (dag basis) negatief wordt richting minimaal 89.15. Belangrijker nog, zo’n uitbraak zal de weektrend verder afbreken en zelfs een daling richting de 80-zone mogelijk maken. Air Liquide is niet meer koopwaardig en longs dienen te worden gesloten. Te meer omdat het aandeel binnen de sector een duidelijke underperformer is geworden.

Korte termijn shorts kunnen worden overwogen onder 94.15.

  • Primaire trend: positief (late fase)
  • Secundaire trend: neutraal
  • Steun: 94.50 / 94.15 / 89.15
  • Weerstand: 99.55 / 100.65
  • Marktfase: consolidatie late uptrend
  • Sector: Euro Stoxx 600 Chemicals (positief)
  • Fonds informatie

Daggrafiek Air Liquide (Parijs):

Grafiek: Multicharts

Previous articlePhilips: foei lelijk
Next articleAMX Index: veel steun nabij
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.