Ahold: wegwezen

Ahold was de sterke broer bij de supermarkten, maar de glans is er nu echt vanaf. Een lagere top, trendbreuk, een H&S-formatie, negatieve indicatoren zijn alle signalen dat de shorts het heft in handen hebben genomen. De marktfase is geheel afwijkend van de andere grote supermarkten. Rotatie uit Ahold en in – bijvoorbeeld –  Metro (DE), Colruyt (BE) of Carrefour (FR) is zeker te rechtvaardigen.

Voor Ahold is het beeld te broos geworden om grote longs te rechtvaardigen. Met name onder ~9.95 wordt het gevaarlijk en wordt ook de weekgrafiek een lastig verhaal.

  • Primaire trend: positief
  • Secundaire trend: neutraal/negatief
  • Steun: 9.95 / 8.96 / 7.89
  • Weerstand: 10.74 / 11.05
  • Marktfase: consolidatie c.q. trendomkeer
  • Sector: Euro Stoxx 600 Retail (neutraal)
  • Fonds informatie

Daggrafiek Ahold (Amsterdam):

Grafiek: Multicharts

Previous articleMetro (DE): korte termijn verbetering
Next articleAMG: weerstand intact
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.