Ahold – 6 juni 2017

Retail draait al maanden relatief slecht. Binnen deze sector zijn de supermarkten wel een uitzondering geweest. Sinds begin dit jaar is echter ook bij deze sub-sector een duidelijke kentering zichtbaar. Exit-longs en het voorbereiden van short-entries zijn zeker te rechtvaardigen.

AHD vertoont de contouren van een grote H&S reversal patroon. Qua betrouwbaarheid laat deze formatie nog wel eens te wensen over. De locatie, symmetrie en algehele sectorfase maken deze specifieke situatie bij AHD echter wel erg interessant. Een uitbraak onder 18.50 voltooit het patroon met een koersdoel van ruwweg 13.40 (6-8 maanden) waarbij 15.30 (3-4 maanden) als belangrijke Fibo-projectie tussendoor glipt. Met stops boven 20.30/20.35 is er sprake van een prima risk/reward verhouding. De daggrafiek is al negatief dus de kans op de genoemde uitbraak schatten we hoog in.

  • Primaire trend: neutraal
  • Vooruitzichten: negatief, lange termijn trendomkeer
  • Strategie: short-entry < 18.50
  • Steun: 18.50 / 15.30* / 13.40*
  • Weerstand: 20.35 / 22.05

Weekgrafiek Ahold Delhaize  (Euronext)

Previous articleDeutsche Bank – 1 juni 2017
Next articleEUR/GBP – 9 juni 2017
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.