AEX Update, 23 augustus 2017

De intraday grafiek (2-uurs) vertoont een downtrend met als eerste koersdoel 499 en vervolgens 482.50. De betrouwbaarheid van deze trend is hoog en we gaan er dus vanuit dat de eerste steun op dagbasis wordt uitgenomen (506). Hiermee start op dagbasis een diepe correctie (ABC correctie) en potentieel een downtrend. In beide gevallen is het eerste koersdoel de zone 487.50<>486.30. Strategisch is een exit-long en/of trading-short in beide situaties van toepassing.

Interessant is de eerste steunzone voor de weekgrafiek: rond 475<>473 komen meerdere Fibo grenzen samen. Hierbij moet worden opgemerkt dat de weekgrafiek sinds 2012/2013 bijzonder grillig verloopt. Wel is interessant dat desondanks de belangrijke intraday-, dag- en weeklevels heel aardig samenvallen rondom ~480 (plus of min 5 punten). Deze zone houden we dus als belangrijkste zone aan voor de komende 1-3 maanden.

Al met al is er noemenswaardig neerwaarts potentieel (8%+) waarbij het nog niet duidelijk is of de ‘schade’ tot ~480 beperkt blijft, of dat de aanvankelijke dag/week correctie doorzet in een nieuwe downtrend. Zoals gezegd maakt dit handelstechnisch niet veel uit: afdekken, exit-long, trading-short en andere delta-short varianten zijn zonder meer te rechtvaardigen.

  • Primaire trend: neutraal (einde uptrend?)
  • Vooruitzichten: diepe correctie, mogelijk meer
  • Strategie: exit-long en/of trading-short
  • Steun: 506 / 487.50 / ~480 / 473-
  • Weerstand: 527 / 531 / 540+
  • Visie vervalt: ruim boven 540

Daggrafiek AEX Index

Weekgrafiek AEX Index

 

Previous articleTesco’s (GB): herstel ingezet
Next articleTalkTalk Telecom (GB): start uptrend
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.