AEX Intraday Update 8 jan 2018

Op de lange termijn wijzigt er eigenlijk niets. De index vertoeft in een uptrend met stevige divergentie en weinig potentieel. De index heeft vandaag kort na opening de projectie op 559.20 (nipt) gebroken. Of er sprake is van een zogenaamde flush (stop hunting etc) wordt natuurlijk pas over een paar uur/paar dagen duidelijk. Blijkt dit niet het geval dan komt de index dus in een trendextensie terecht richting 571-blank. Dit is een intraday extensie, op dag- en weekbasis hebben we geen projecties kunnen vinden met enige serieuze betekenis. Natuurlijk is er de pivot-high van 2007 nog op 563. De waarde daarvan is vooral een statistische aardigheid…

Handelstechnisch blijven we graag van de index af. Onderliggende waarden zijn grotendeels niet interessant behalve Energy-gerelateerde waarden. Voorzichtig wat tech short en verder eigenlijk van de markt af blijven tot er wat meer gunstige trade parameters op komen draven. Risk/reward is overal slappe hap en de moeite niet waard.

We krijgen we opvallend veel signalen vanuit de intermarket hoek: goud/zilver/olie long, bonds short. Onze eigen activiteiten vinden vooral in die markten plaats.

  • Trend: positief
  • Vooruitzichten: flush of extensie? erg speculatief
  • Strategie: neutraal of lichte buy-dips
  • Steun: 553.00 / 551.30 / 547.40-
  • Weerstand:  559.20* / 571.00*
  • Visie vervalt: onder 551.30

240-min Intradaygrafiek AEX Index

Previous articleTomTom: En nu…?
Next articleBye Bye Bond Markt…
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.