AEX Intraday Update 7 feb 2018

Gezien de actie van de afgelopen dagen komen we met een tussentijdse update. We laten de ‘open deuren’ zoals gebroken steunlevels en verkoopdynamiek maar even voor wat het is; iedereen met een paar ogen kan zien wat er is gebeurd. Het is wat ons betreft veel interessanter de focus op de randfactoren te houden en daaruit een leidraad voor de komende dagen en weken te destilleren.

Bondmarkten: flink negatief en verkoopwaardig (stijgende yields –> oplopende rente). Europese sectoren zijn over de gehele breedte negatief of ‘exit-long’. Hooguit Energy is selectief koopwaardig, al ebt ook daar de overtuiging de laatste dagen weg. Voor individuele aandelen is het beeld niet veel anders: vrijwel geen aandeel is koopwaardig omdat ze aan het einde van een uptrend of begin van een correctie vertoeven. Philips Lighting, Ahold en Colruyt zijn de enige uitzonderingen omdat ze nog redelijk stabiel liggen. Al met al: draagvlak voor lagere levels.

Dit is geen “buy the dip” conditie, maar juist start van een diepere correctie. Dit heeft niets met trendlijntjes trekken te maken (gebruiken we toch vrijwel nooit), maar alles met market internals en intermarket verhoudingen en diverse kwantitatieve ontwikkelingen. Technische analyse is meer dan lijntjes trekken, maar helaas hebben de ‘bekende guru’s’ daar kennelijk geen kaas van gegeten.

Handelstechnisch is het voor de AEX momenteel niet zo heel ingewikkeld: de belangrijkste intraday targets van 535 en 528.60 zijn inmiddels gehaald. We verwachten consolidatie en een herstel. Het zou – handelstechnisch – echter veel fijner zijn als de markt eerst een nieuwe flush-low onder 520 maakt alvorens een bounce in te zetten. Dergelijke consolidaties en herstelbeweging zijn (vooral psychologisch) moeilijk te handelen. We raden sterk aan een deel (25%-30%) van bestaande shorts eruit te gooien en alleen op een grotere bounce weer bij te shorten. Komt de bounce niet (30% kans)? Jammer dan, we houden exposure met een kleinere positie.

Volgende haltes: 513 en 501. Rond deze niveaus zien we verder en passen we trailing stops aan.

  • Trend: negatief
  • Vooruitzichten: negatief
  • Strategie: hold-short en short-entry op herstel rond 540 (en anders niet)
  • Steun: 525.60* / 513 / 501.20*
  • Weerstand: 539.50 / 543 / 555+
  • Visie vervalt: boven 546

240-min Intradaygrafiek AEX Index

 

Previous articleDBase Sentiment Eurozone Update 6
Next articleAEX Intraday Update 9 feb 2018
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.