AEX Intraday Update 6 maart 2018

Het intraday beeld (420-min basis) is wat verdeeld en moeizaam. Per saldo noteerde de index nog ruim onder de belangrijkste retracement- en weerstandszone rondom 535<>540. Ook blijft de dynamiek op de wat langere termijn duidelijk negatief en is er geen enkel aandeel wat de verkoopconditie heeft geneutraliseerd. (Ph. Lighting en Ahold-Delhaize waren al een uitzondering binnen het negatieve klimaat). De suggestie van een “dubbele bodem formatie” verwerpen we: voor een noemenswaardige betrouwbaarheid van dit patroon (sowieso matig) is de locatie van belang: aan het einde van een langdurige trend. Daarvan is nu geen sprake, ook niet op intradaybasis. Bovendien is een bodemformatie pas valide als de voorgaande top wordt gebroken (@540) en ook daarvan is nog geen sprake.

Hoewel het intradaybeeld moeizaam en lastig handelen is, handhaven we een negatief scenario. Pas boven 540 gaan we de negatieve outlook bijstellen. Goede short-entries zijn evenwel lastig te vinden. ~529 is een redelijke grens en 524 is een redelijke tweede. Risk/reward is matig en stop-hunting is volop aanwezig. We zijn voorlopig liever actief in de bond- en FX markt. JPY-gerelateerde crosses bieden betere kansen. Per saldo houden we even het hruit droog in afwachting op betere kansen.

  • Primaire trend: negatief
  • Vooruitzichten: volatiele consoldiatie binnen negatieve trend
  • Strategie: even niets of voorzichtig short, wachten op betere kansen is veiliger
  • Steun: 524 / 517.50-
  • Weerstand: 529 / 535.20 / 540+
  • Visie vervalt: boven 540

420-min Intraday grafiek AEX Index

Previous articleDBase Sentiment Eurozone Update 8
Next articleMooi Geweest!
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.