AEX Intraday Update 29 jan 2018

Per saldo is er de afgelopen week niets aan onze visie gewijzigd. De markt is en blijft vreselijk kwetsbaar zonder noemenswaardig potentieel en zonder enige overtuiging of draagkracht bij de diverse sectoren. Hooguit Energy is interessant, alle andere sukkelen tussen ‘exit-long’ en ‘afblijven’. Aan de bovenzijde blijven 571 (kleine projectie) en de cluster tussen 580.60<>581 (zone van diverse korte en langere termijn projecties) als belangrijkste barrières liggen. Aan de onderzijde is de (trailing-) steun op 563.20 van belang. Wij doen zelfs niets met de index tot 563.20 wordt gebroken.

Het echte spel speelt zich momenteel elders af: op de bondmarkten. Daar is serieus veel meer te beleven met enkele significante ontwikkelingen gedurende de afgelopen paar weken. Lange termijn dalende trends zijn gebroken en vooral de korte rentes schieten omhoog. Dit geldt voor GB, NL, DE, US en Japan. We handhaven onze strong-sell op de grotere bondmarkten (vooral 8-10yr+). Bonds leiden aandelen (al dan niet met wat vertraging) en zijn niet een ‘tegenpool’ zoals veel particuliere beleggers denken.

Al met al een vrolijke noot om de week mee te beginnen.

  • Trend: positief (maar niet alles wat stijgt is ook koopwaardig….!)
  • Vooruitzichten: onbetrouwbare uptrend zonder veel ruimte
  • Strategie: mijden of hold-long met trailing stops <563.20
  • Steun: 563.20 / 562.70 / 555-
  • Weerstand: 571* / 580.60* / 581*
  • Visie vervalt: onder 563.20

240-min Intradaygrafiek AEX Index

Previous articleValuta Impact…
Next articleDBase Sentiment Eurozone Update 4
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.