AEX Intraday Update 22 jan 2018

Ondanks het gebrek aan serieuze drijfveren loopt de markt wat verder op. De vrij zware projectie op 559.20 is duidelijk gebroken, wat ons zeker verbaast. Op onze agenda stond een flush-high. Het is zoals het is, de markt kan nu door naar 571 (kleine projectie) en de cluster tussen 580.60<>581 (zone van diverse korte en langere termijn projecties). Aan de onderzijde is 563.20 tot 560.30 de nieuwe steunzone.

Hoewel de markt dus aanhoudende kracht toont zijn we handelstechnisch nog steeds bijzonder terughoudend. Interessante sectorrotatie is er niet, bonds liggen vreselijk slecht, FX en metalen suggereren toenemende druk. Ondanks dat de markt zich er (nog?) niets van aan lijkt te trekken, gaan we niet tegen onze eigen intermarkt visies in en vinden we risk/reward ratio’s veel te gevaarlijk. De markt lijkt meer gedreven door gebrek aan verkoopdruk dan echte positiviteit. Anders gezegd, we zien geen nieuwe koopsignalen maar de short-triggers worden ook niet geraakt. Bizar en opmerkelijk, maar geen reden om dan maar long te gaan. We blijven zelf liever actief in FX en bonds.

  • Trend: positief (maar niet alles wat stijgt is ook koopwaardig….!)
  • Vooruitzichten: vage uptrend
  • Strategie: mijden of hold-long met trailing stops <563.20
  • Steun: 563.20 / 560.30 / 555-
  • Weerstand: 571* / 580.60* / 581*
  • Visie vervalt: onder 563.20

240-min Intradaygrafiek AEX Index

Previous articleDBase Sentiment Eurozone Update 2
Next articleDBase Sentiment Eurozone Update 3
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.