AEX Intraday Update 19 feb 2018

Het herstel van vorige week past binnen het beeld wat we twee weken eerder geschetst hebben. Wel is – na wat overshooting – de trailing stop op 532 geraakt. We zijn flat en wachten verdere ontwikkelingen even af. Per saldo kijken we nog naar beneden, maar willen we eerst een daling onder de short-trigger op 529.30 zien voordat we weer een entry overwegen. Waarschijnlijk zijn we ‘geflushed’ maar hebben vanaf ~564 toch een prima rit kunnen pakken. Hoort erbij in dit soort markten…

Nieuwe handelsplan zoals de kaarten nu op tafel liggen: short onder 529.30 met een nieuwe stoploss ergens nipt boven de zone 535<>535.50. We geven de markt nu niet heel veel ruimte meer: als de daling doorzet (85%+ kans), dan moet de top nu ergens gezet worden. Aan de onderzijde blijft de focus voorlopig gehandhaafd op circa 502.

Als voetnoot, RDSA, UNI en ASML alsmede de banken blijven heel matig tot negatief. Kans op een verder herstel schatten we heel laag in.

Previous articleAEX Intraday Update 14 feb 2018
Next articleDBase Sentiment Eurozone Update 8
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.