AEX Intraday Update 15 jan 2018

Het gebrek aan actie op de 240-min intradaygrafiek zegt waarschijnlijk al voldoende. Een uitbraak met genant lage volumes gevolgd door inactiviteit is geen markt met overtuiging. We gaan er dan ook van uit dat de uitbraak van vorige week behoort tot de categorie: “flush” c.q. valse uitbraak c.q. stop-hunting. Dat deze plaats vindt bij de pivot-high van 2007 (@563) is een aardigheid zonder veel extra waarde.

Handelstechnisch handhaven we de eerdere terughoudendheid. Onderliggende waarden zijn grotendeels niet interessant behalve Energy-gerelateerde waarden. Voorzichtig wat tech short en verder eigenlijk van de markt af blijven.

We krijgen we opvallend veel signalen vanuit de intermarket hoek: goud/zilver/olie long, bonds (dik) short. Onze eigen activiteiten vinden vooral in die markten plaats.

  • Trend: positief (maar niet alles wat stijgt is ook koopwaardig….!)
  • Vooruitzichten: flush, negatief onder 555)
  • Strategie: neutraal
  • Steun: 555.00 / 551.30 / 547.40-
  • Weerstand:  559.20* / 571.00*
  • Visie vervalt: onder 555

240-min Intradaygrafiek AEX Index

Previous articleDBase Sentiment Eurozone Update 1
Next articleZilver: Interessant
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.