AEX Intraday (4 mar 2015)

De trend vanaf begin dit jaar is nog intact, maar de kans op een een forse correctie neemt toe. Met name de divergentie en afvlakkende sector performance van enkele zwaargewichten (Insurance, Energy) kunnen voor de nodige verkoopdruk zorgen. Pas op een een daling onder de zone rondom 479/478. Hiermee gaat een correctie van start met veel drawdown risk: 458 geeft wat steun, maar de eerste retracements komen pas binnen rondom 450.50.

De vorm van de correctie is hoogstwaarschijnlijk een zig-zag en die zijn moeilijk effectief te handelen. Liever dus een exit-long. Een mini bounce tot aan 486 is toegestaan voordat een uitbraak plaatsvindt. Zo’n beweging  zal het beeld op geen enkele manier wijzigen.

  • Steun: 478.20 / 458 / 450.50
  • Weerstand: 486.10 / 487.30+

180-minuten grafiek AEX Index

x.intra_4mar2015

Previous articleTrade Tip: VXX (US, ETF)
Next articleChart Only: JGB10
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.