Aegon: correctie in uptrend

Weekvisie: Een kleine hoofd-schouder omkeer formatie is voltooid op de daggrafiek. Heel veel waarde heeft deze formatie niet op de daggrafiek, maar interessant is wel dat het koerdoel van 5.6 bijna gelijk is aan de 200-dagenlijn en trendlijn van de laatste 12 maanden. Een hertest van deze belangrijke steungrens ligt voor de hand.

Zolang 5.05 ongebroken blijft is er sprake van een middellange termijn uptrend. Echter, de ESTX600 Insurance sector en de bredere markt voelen onderhand wel wat ‘zwaar’  aan. Oplettendheid rond de genoemde steungrens is aan te raden. Een uitbraak eronder geeft behoorlijk wat ruimte: 4.38 en zelfs de oude 3-pivots komen dan weer in beeld.

Een stukje afbouwen (30% oid) of op een andere manier exposure afdekken is eveneens een goede oplossing. Short-entries zijn niet aan de orde zolang de sector en het aandeel in een middellange termijn uptrend verkeren.

  • Primaire trend: positief
  • Vooruitzichten: houden en opletten
  • Steun: 5.05 / 4.38
  • Weerstand: 6.03 / 6.26
  • Marktfase: correctie binnen uptrend
  • Sector: Euro Stoxx 600 Insurance
  • Cash dividend:  0.11 EUR
  • Dividend Yield: 3.96%

Weekgrafiek Aegon (Amsterdam)

aegon_20aug2013

Previous articleEricsson (SE): relatief sterk
Next articleStraumann (CH): fraaie uptrend
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.