Aegon – 6 nov 2015

Als sector presteert Insurance opvallend negatief, zeker vergeleken met de andere ‘financials’ zoals banken en financial services. Er zullen ongetwijfeld de nodige problemen zijn met betrekking tot de CDS derivaten in de olie-industrie (en ook landen?). Hoe het ook zij, de sector is zeker niet koopwaardig.

De recente opleving van Aegon vindt plaats binnen de primaire down trend welke in april is gestart. De eerste projectie op 4.87 is gehaald waarna een herstel is ingezet. Deze counter trend rally wijzigt het beeld niet zolang de zone rond 5.90/5.95 ongebroken blijft. Topvorming onder deze zone bevestigt de downtrend en geeft nieuwe short-entry kansen. Extra bevestiging van de down trend treedt op onder de short-trigger op 5.43.

Als voetnoot, Delta Lloyd ligt vele malen slechter, maar daar is handelstechnisch het risico momenteel te groot (beide richtingen van de markt). Totdat nieuwe signalen optreden blijven we van DL af. Aegon is handelstechnisch vele malen interessanter.
[column-group]
[column]

  • Primaire trend: negatief
  • Vooruitzichten: negatief, mijden of short-entry
  • Steun: 5.43 / 4.87 / 3.40*
  • Weerstand: 5.95 / 6.04 / 6.28
  • Sector: Euro Stoxx 600 Insurance
  • Industrie: Life Insurance

[/column]
[column]

  • Koers/winstverhouding (12 maands): 12.24
  • Winst per aandeel (12 maands)(EUR): 0.46
  • Dividend Yield (12 maands): 4.26%

[/column]
[/column-group]
Weekgrafiek Aegon (Euronext Amsterdam)

aegon_6nov2015

 

Previous articleNasdaq100 – 3 nov 2015
Next articleBund – 16 nov 2015
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.