About Us

Wie?

Buyem.nl staat onder aanvoering van Alex Wessels Boer. Hij is ruim 17 jaar professioneel actief in de financiële markten als hoofd-dealing room van prop-traders (Swifttrade),  senior technisch analist bij ABNAMRO Private Banking Global en als onafhankelijk equity-trader.

Wat?

Buyem.nl levert content op basis van Technische Analyse. Intermarket research, Elliott Wave en klassieke trendanalyse worden gebruikt om tot een heldere visie te komen. Op de achtergrond draaien filters en relatieve sterke systemen om de ‘krenten in de pap’ te kunnen vinden. Wij gebruiken geen systemen om tot een oordeel te komen, noch gebruiken wij automatische tekst generatoren om paginavulling te creëren; alles is handwerk.

Het kernuniversum bestaat uit de Euro STOXX 600 Index en de onderliggende aandelen. Daarnaast wordt een selectie small- en midcap aandelen van Amsterdam en Brussel gevolgd die niet in de ESTX600 zijn opgenomen.  Intermarket items (indices/fx/bonds) worden met name op de achtergrond gebruikt en slechts indicenteel gepubliceerd.

Waarom?

In het verleden heb ik soortgelijke research geleverd voor grote internationale klanten (particulieren, stichtingen en instituten). Ik ben van mening dat iedere belegger het recht heeft op echte onafhankelijke research. Dit is in mijn ogen onmogelijk via een bank; belangenverstrengeling en (interne-) commissie structuren komen nu eenmaal in de weg. De zogenaamde “chinese walls’  hebben op dit vlak nagenoeg geen effect. Research (zowel fundamenteel als technisch) wordt veelal als marketing instrument ingezet. Deze – in mijn ogen kortzichtigheid – is een belangrijke factor geweest ABNAMRO in 2010 zelfstandig te verlaten.

Buyem.nl is momenteel vrij toegankelijk. Dit kan in de toekomst wijzigen waarbij delen of toegevoegde content – al dan niet in combinatie met vermogensbeheer – betaald worden.

Hoe?

Buyem.nl hanteert een top-down research model. Dit wil zeggen, de belegger handelt in lijn met de algemene markt c.q. sector performance. De eerste filter is sectorrotatie waarna outperformers worden gezocht als koopkandidaten. Eveneens wordt gekeken naar de primaire en secundaire trends. Hoe meer factoren in lijn liggen, des te hoger de betrouwbaarheid van een analyse. Onze voorkeur heeft dit ‘conservatisme’ in plaats van ‘radicalisme’ door tegen de trend in te handelen.

Heeft U vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier of info@buyem.nl.

Adres: Wildrijklaan 21, 2171RG Sassenheim