2 grafieken

 

Twee aardige grafieken die we u niet wilde onthouden. Allereerst de prijs van S&P500 opties (geïndexeerd op 12-maandenbasis). De grafiek toont een stijging van 55% OTM (out of the money) put opties ten opzichte van 9 maanden geleden. De laatste keer dat zo’n stijging zichtbaar was, was in 2007 aldus GS.

Hun conclusie: The rise in long-dated equity put prices may signal an increasing fear that a substantial market correction is on the horizon, despite low short-term put prices which suggest low probably of a near-term drawdown vs history.

GS2

Bron: Goldman Sachs Research


Onderstaande grafiek toont de S&P500 index ten opzichte van de toekomstige winstverwachtingen en de US Macro Index.

 

 

DivergenceBron: Bloomberg

 

Previous articleChart Only: Bank of America (US)
Next articleChart Only: EUR/SEK
De artikelen op Buyem.nl zijn voornamelijk geschreven door A.J. Wessels Boer, CMT in Nederland en zijn bedoeld als informatie in algemene zin en zijn niet toegespitst op uw persoonlijke (financiële) situatie. Onze publicaties mogen derhalve niet beschouwd worden als een voorstel of aanbod tot 1) het aankopen of verhandelen van financiële instrumenten en/of 2) het afnemen een beleggingsadvies. De technische analyses van Buyem.nl zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. Buyem.nl ontvangt geen vergoeding van derden c.q. belanghebbende partijen voor welke analyse of Trade Tip dan ook.